naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Q-safe | Performancemanager


april 2024
Inleiding

In deze nieuwsbrief informeren wij je over updates die in Q-link zijn gedaan. Ook lees je meer over de geplande gebruikersbijeenkomsten en informeren wij je over ons cursusaanbod.


Wanneer je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebt over de verschillende functionaliteiten, aanpassingen wilt laten doorvoeren in Q-link of het nieuwe startscherm wilt laten instellen, kan je contact opnemen met onze helpdesk, per mail via info@lens-bs.nl of telefonisch op 035-6286288.

Q-link startscherm
Startscherm


Tegels in eigen huisstijl

De tegels op het startscherm worden standaard ingericht met icoontjes die voor de verschillende modules ontworpen zijn. Wil je de tegels meer passend bij je organisatie inrichten om de herkenbaarheid voor medewerkers te vergroten? De tegels kunnen ook voorzien worden van jullie eigen icoontjes of foto’s.

 

Tegel voor prestatie-indicatoren

Er is er een nieuwe tegel beschikbaar voor de module Performance manager. Het aantal niet bijgewerkte prestatie-indicatoren kan worden weergeven in een tegel. Met het klikken op de tegel opent een venster met het aantal niet bijgewerkte indicatoren per prestatiekaart. Van daaruit kan je doorklikken naar een overzicht van niet bijgewerkte indicatoren en het aantal dat niet bijgewerkt is.

Q-base
Updates Q-base


Toelichting in Q-base formulier

Zoals bekend is het mogelijk om een registratieformulier op maat in te richten. Om het invoeren van registraties door medewerkers zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken, kunnen in Q-base formulieren nu ook toelichtingen opgenomen worden. Achter de vraag met een toelichting verschijnt een Informatieknop. Ga je daar met je muis overheen, dan verschijnt de toelichting. 


Uitbreiding velden bij Q-base activiteiten

Het scherm waar Q-base activiteiten kunnen worden toegevoegd, kan worden uitgebreid met een extra veld. Dit kan een keuzelijst of een tekstveld zijn. Zo kan bijvoorbeeld bij het plannen van verbeteracties bij een interne audit met een extra veld ‘Hoort bij’ aangegeven worden bij welke bevinding de activiteit hoort of bij een onderhoudsplanning kan in een veld 'Uitgevoerd door' aangegeven worden of het onderhoud wordt uitgevoerd door een medewerker of door de leverancier.

Gebruikersbijeenkomsten
Q-link gebruikersbijeenkomsten

Wij gaan weer nieuwe gebruikersbijeenkomsten organiseren! Eerdere gebruikersbijeenkomsten werden als zeer nuttig ervaren. De wensen en ideeën van gebruikers worden meegenomen in de ontwikkeling van Q-link.

 

Op donderdag 25 april a.s. organiseren we een sessie voor Q-link gebruikers die maar één of twee modules gebruiken en meer uit het Q-link systeem willen halen. In deze bijeenkomst informeren we over de volgende zaken: Hoe gebruik je Q-link beter? Welke efficiëntieslagen zijn er te maken? Hoe gaat het systeem voor mij werken? Welke modules zijn er? Ook de nieuwste ontwikkelingen, zoals een koppeling tussen Q-link en ONS Nedap komen aan bod.

 

Op donderdag 30 mei a.s. is er een sessie voor ervaren Q-link gebruikers. In deze sessie informeren wij je over geplande updates van Q-link en horen wij graag welke wensen en ideeën jullie hebben voor de ontwikkeling van Q-link.


De gebruikersbijeenkomsten zijn online via Zoom te volgen en duren van 14.30 tot 16.00 uur. Deelname is kosteloos.

Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar info@lens-bs.nl.

 

Wel wensen en ideeën, maar niet in de gelegenheid om naar de gebruikersbijeenkomst te komen? Laat het ons weten: info@lens-bs.nl.

Cursussen
Q-link cursussen

LENS business software verzorgt cursussen die je kunnen helpen om Q-link beter te gebruiken in jouw organisatie. Er is een cursus voor beginnende gebruikers en een verdiepingscursus voor gebruikers die ervaring hebben met Q-link, maar meer willen leren over de mogelijkheden.

 

De volgende cursussen staan gepland:

  • Q-link basiscursus: 
    • donderdag 16 mei van 09.30-13.30 uur online
  • Q-link verdiepingscursus: 
    • dinsdag 11 juni van 09.30 tot 13.00 uur online 


Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een cursus voor jouw organisatie te verzorgen (online of op locatie) waarbij het programma op jouw wensen wordt afgestemd.

 

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.