naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Q-safe | Performancemanager


oktober 2023
Overname nieuws


Met trots delen wij mee dat LENS business software B.V. en ook Limpens en Partners B.V. onderdeel zijn geworden van de Adcase Groep. We zijn heel blij met deze ontwikkeling!

 

LENS business software werkt al jaren met veel plezier samen met Adcase, adviesbureau in de zorg. Adcase is heel enthousiast over het kwaliteitsmanagementsysteem Q-link en zal de software tevens als onderdeel van de dienstverlening vanuit de Adcase Groep aanbieden. 

 

Vertrouwd team, vertrouwde dienstverlening

Voor de klanten van LENS business software verandert er door de overname niets. Uw contactpersoon blijft het vertrouwde aanspreekpunt. Daarnaast blijven de gevestigde bedrijfsnamen van LENS business software en Limpens en Partners bestaan.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met ons via 035 – 628 62 88 of info@lens-bs.nl

Updates
Namen modules te wijzigen


De verschillende modules binnen Q-link hebben een vaste naam. Deze namen zijn te zien op het startscherm van Q-link. Daarbij worden standaard de volgende namen gehanteerd: Q-link > Documenten, Q-base > Kwaliteitsregistraties, Q-safe > Risicoanalyse, Performancemanager > Indicatoren en Q-staff > Personeelssysteem.

Het is mogelijk om deze namen aan te laten passen. Q-link kan bijvoorbeeld Handboeken worden genoemd of Q-base kan Meldingen gaan heten.

Bijlagen bij activiteiten direct zichtbaar


In Q-base kunt u bij een registratie bijlagen toevoegen. Dat doet u in het grijze linkerdeel van het scherm. Ook aan een activiteit van een registratie kunnen bijlage(n) worden gekoppeld. Bijlage(n) die gekoppeld zijn aan activiteiten zijn nu ook direct zichtbaar in het linkerdeel van de registratie.
Wanneer er bijlagen aan activiteiten zijn toegevoegd, staat er ‘Bijlagen in activiteiten’ en tussen haakjes staat het aantal bijlagen. U kunt dit aanklikken om te zien welke bijlagen het betreft en u kunt de gewenste bijlage openen.

Daarnaast worden in het Activiteitentabblad bij de toelichting van een activiteit de bijlagen getoond die aan de activiteit zijn toegevoegd. In de jaarplanning kunt u de weergave van activiteiten omzetten van Kalender (is weergave met bolletjes) naar Lijst, zodat alle toelichtingen en aanwezige bijlagen getoond worden.

Kolomkop en rijwaarde aanpasbaar in Overzichten


Binnen Q-base kunt u analyses maken in het Overzichtenscherm. Bij het openen van dit scherm wordt een standaard overzicht weergegeven met Type registratie in de kolomkop en Locatie in de rijwaarden.
Het is nu mogelijk om het Overzichtenscherm met een andere kolomkop en rijwaarde te laten openen, bijvoorbeeld door kolomkop en rijwaarde om te draaien. Maar ook Categorie, Geregistreerd door of Geconstateerd per maand kunnen bijvoorbeeld als standaard voor u ingesteld worden. 

Voorkeurslocatie instellen t.b.v. de tegel Jaarplanning


Op het onlangs vernieuwde startscherm (klik hier voor meer informatie) kunnen tegels worden geplaatst. Eén van de opties is een tegel die direct leidt naar de Q-base jaarplanning. Als u Q-base gebruikt met meerdere locaties of disciplines dan staan er mogelijk meerdere jaarplanningen in het systeem. Door het instellen van de voorkeurslocatie kunt u aangeven bij welke jaarplanning een gebruiker moet uitkomen bij het aanklikken van de tegel. Het instellen van de voorkeurslocatie kunt u doen in het Gebruikersbeheer.

 

Heeft u vragen over één van deze updates of wilt u een instelling laten aanpassen, neemt u dan contact met ons op via info@lens-bs.nl of 035-6286288.

Cursussen
Q-link cursussen


LENS business software verzorgt cursussen die u kunnen helpen om Q-link beter te gebruiken in uw organisatie. Er is een cursus voor beginnende gebruikers, een verdiepingscursus voor gebruikers die ervaring hebben met Q-link, maar meer willen leren over de mogelijkheden en een cursus over Risicoanalyse en Q-safe.

 

De volgende cursussen staan gepland:

  • Q-link basiscursus: 
    • donderdag 7 december 09.30-13.30 uur online
  • Q-link verdiepingscursus: 
    • dinsdag 21 november van 09.30 tot 13.30uur online 
  • Risicoanalyse en Q-safe:
    • donderdag 2 november van 09.30 tot 15.30 uur online


Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een cursus voor uw organisatie te verzorgen (online of op locatie) waarbij het programma op uw wensen wordt afgestemd.

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.