naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Q-safe | Performancemanager


juni 2022
Inleiding

In deze nieuwsbrief informeren we u over de laatste updates die in Q-link zijn doorgevoerd. Daarnaast geven wij u gebruikerstips en informeren wij u over ons cursusaanbod.

  

Wanneer u wensen of vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze helpdesk, per mail via info@lens-bs.nl of telefonisch op 035-6286288.

LENS business software is opnieuw gecertificeerd!


Eind mei hebben wij de externe auditor van TÜV op bezoek gehad en zijn wij zonder tekortkomingen door de audits gekomen. Wij zijn daarom wederom gecertificeerd volgens ISO 27001 (Informatiebeveiliging) en ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement).

Updates
Links maken naar meerdere handboeken in de Q-link flowchartmodule


In Q-link is het mogelijk om flowcharts/stroomschema's te maken met behulp van de flowchartmodule. Daarmee worden processen schematisch weergegeven. Soms is het daarbij nuttig om een link te maken naar een ander document in Q-link. Indien u in Q-link meerdere handboeken heeft staan, is het nu eenvoudiger om een link te maken naar een document in een ander handboek. U kunt eerst het handboek selecteren en daarna het betreffende document kiezen. 


Wanneer u nog geen gebruik maakt van de flowchartmodule, maar daarin wel geïnteresseerd bent, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen deze module kosteloos voor u activeren. Maakt u gebruik van meerdere handboeken en wilt u links naar een ander handboek kunnen maken, dan kan LENS dat voor u instellen. 

Overzicht openstaande leesbevestigingen in Q-link


In de nieuwsbrief van februari 2022 hebben wij u geïnformeerd over de functie ‘Leesbevestiging’. Deze functionaliteit kan geactiveerd worden, zodat u collega’s vanuit Q-link kunt verzoeken een leesbevestiging te geven op een document. De gebruiker, die om een leesbevestiging gevraagd wordt, kan in Q-link bevestigen dat het document gelezen is. Nadat een gebruiker een leesbevestiging heeft gegeven, ontvangt de vrager hiervan een bevestiging per mail. 


Via Overzichten in Q-link kan, naast het bestaande overzicht met alle leesbevestigingen per document, nu ook een overzicht ‘Openstaande leesbevestigingen’ opgevraagd worden. Daarmee heeft u in een oogopslag in beeld welke gebruiker nog niet gereageerd heeft.  

Mappenstructuur bij bijlage(n) voor Q-base registraties


In Q-base is het mogelijk om bijlagen toe te voegen aan een nieuwe of ontgrendelde registratie. Dit doet u door links in het registratiescherm op de knop ‘Uploaden’ te klikken. In het geval er meerdere bijlagen aan een registratie worden toegevoegd, worden deze automatisch op alfabetische volgorde geplaatst. Bij een zeer groot aantal bijlagen kan het overzichtelijker zijn om gebruik te maken van een mappenstructuur. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een map voor ‘Rapporten’, ‘Terugkoppelingen’ en ‘Overige documenten’.  Wij kunnen per type registratie de door u gewenste mappen klaarzetten. Deze mappen zijn dan links in het scherm zichtbaar op de plek waar u een bijlage toevoegt.

 

Neem contact met ons op als u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebt over de verschillende functionaliteiten of aanpassingen wilt laten doorvoeren in Q-link: info@lens-bs.nl of 035-6286288.

Gebruikerstips
Tabellen in Q-link


In Q-link documenten kunt u tabellen opnemen. We ontvangen hier regelmatig vragen over en daarom zullen we de werking van de tabeleditor in Q-link verduidelijken. 

 

Als u een nieuwe tabel wilt aanmaken, dan klikt u op het tabel-icoontje. Daarna kunt u kiezen voor het aantal kolommen en rijen. Tevens kunt u aangeven om de titelrij weer te geven als een grijs gearceerde rij (= kop Eerste rij). Ook de breedte van een tabel is aan te passen. Standaard staat de breedte op 600px. Dit is het formaat dat op een A4 past in geval u het document wilt printen of exporteren naar Word of PDF. U kunt dit ook aanpassen naar de maximale breedte voor een liggende A4. U kiest dan voor 800px. U moet dan bij printen kiezen voor een liggende afdruk.


Een belangrijke tip is het gebruik van de rechtermuisknop in een tabel. Daarmee kunt u direct kolommen, rijen en cellen invoegen, samenvoegen of verwijderen. Ook andere eigenschappen als uitlijning en kleuren voor cellen/kolommen/rijen zijn hier in te stellen. De celafstand en de celopvulling zijn ook aan te passen. Celafstand betekent dat de cellen verder uit elkaar staan en celopvulling wil zeggen dat de tekst in de tabel verder van de rand staat.


In de Q-link handleiding (vraagteken rechtsboven, naast uw naam) vindt u meer informatie over de tabelfunctionaliteit, uitgelegd met afbeeldingen. Mocht u het lastig vinden om met tabellen te werken, kunt u altijd bellen of mailen naar de helpdesk. Wij kijken graag samen met u hoe u de tabel het beste kunt maken of aanpassen. 

Cursussen
Q-link cursussen


LENS business software verzorgt cursussen die u kunnen helpen om Q-link beter te gebruiken in uw organisatie. Er is een cursus voor beginnende gebruikers, een cursus voor gebruikers die ervaring hebben met Q-link, maar meer willen leren over de mogelijkheden en een cursus over Risicoanalyse en Q-safe.

 

Op dit moment staan de volgende cursussen gepland:

 • Q-link basiscursus: 
  • dinsdag 13 september van 09.30 tot 14.00 uur online
  • donderdag 13 oktober van 09.30 tot 14.00 uur in Hilversum
 • Q-link verdiepingscursus: 
  • donderdag 22 september van 09.30 tot 14.00 uur online
  • dinsdag 1 november van 09.30 tot 14.00 uur in Hilversum
 • Risicoanalyse en Q-safe: 
  • dinsdag 27 september van 09.30 tot 17.00 uur in Hilversum

 

De cursussen worden op ons kantoor in Hilversum of online gegeven. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een cursus voor uw organisatie te verzorgen (online of op locatie) waarbij het programma op uw wensen wordt afgestemd.

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.