naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Q-safe | Performancemanager


april 2020
Inleiding
Nieuwe ontwikkelingen


PREM Wijkverpleging (voor thuiszorg organisaties)

Sinds 2019 is de PREM Wijkverpleging verplicht voor thuiszorgorganisaties die zorg bieden die vanuit de Zvw gefinancierd wordt. De meetperiode voor dit jaar loopt van 1 februari tot 30 juni 2020. De periode is een maand verlengd in verband met de Corona crisis.
LENS business software is een meetbureau voor de PREM Wijkverpleging. In samenwerking met onze partner AdCase kunnen we de gehele meting voor u uit handen nemen. Heeft u interesse om de meting door ons te laten uitvoeren, neemt u dan contact met ons op via de mail (info@lens-bs.nl) of telefonisch (035) 628 62 88. 

 

Personeelsmodule in ontwikkeling

Binnenkort breiden wij Q-link uit met een Personeelsmodule om personeelsgegevens te beheren en te delen met de betreffende medewerkers. Denk hierbij aan vastleggen en uitwisselen van basisgegevens, functioneringsgesprekken, VOG en diploma’s. Ook een nieuwsoverzicht en verjaardagskalender worden onderdeel van deze module. Er loopt nu een pilot. In de loop van 2020 verwachten wij deze module aan al onze klanten te kunnen aanbieden.


LENS business software is ISO 27001 gecertificeerd!

LENS business software heeft altijd veel aandacht besteed aan data(beveiliging) en privacy van onze klanten. Vorig jaar hebben we besloten om ons te laten certificeren op basis van ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging. 

In 2019 zijn we geaudit en we hebben het certificaat behaald!

Updates
Gebruikersbeheer
                                       

Heeft u gebruiksbeheer al ontdekt in Q-link? Daarmee kunt u zelf gebruikers toevoegen of deactiveren en rechten muteren.

 

Met gebruikersbeheer kunt u per gebruiker rechten toekennen voor gebruik van de verschillende Q-link modules. U heeft dan snel inzicht in welke medewerker welke rechten heeft. De gebruikersprofielen kunt u exporteren naar MS Excel.

 

Is gebruikersbeheer bij u nog niet geactiveerd? Stuur dan een bericht naar info@lens-bs.nl of bel (035) 628 62 88 om aan te geven wie in uw organisatie rechten voor gebruikersbeheer moet krijgen. Dit mailadres en telefoonnummer kunt u ook gebruiken om te overleggen over de mogelijkheden. Laat u liever alles bij het oude door wijzigingen aan ons door te geven en door te laten voeren? Dan hoeft u verder geen actie te ondernemen.

Q-link: editor verbeterd


Het scherm waarin u teksten van uw handboek bewerkt heet de Editor. De Q-link editor is verbeterd. De volgende punten zijn gedaan:


Pagina-einde invoegen

Deze optie is op het raadpleegscherm goed zichtbaar gemaakt. Bij printen en exporteren van een document met pagina-einde wordt de tekst na een pagina-einde op een volgende pagina afgedrukt.

Meer speciale tekens
De tekenset met speciale tekens is uitgebreid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk pijltjes (naar links, rechts, boven en onder) op te nemen binnen de tekst.


Hyperlinks naar Q-safe maken

Als u gebruik maakt van Q-safe dan kunt u nu tekst in uw handboek linken aan een proces in uw risicoanalyse. Op die manier brengt u meer samenhang tussen de verschillende modules


Auto-link alles selecteren / deselecteren

Gebruik de knop Auto-link om hyperlinks te zoeken in een tekst. Heeft u alle hyperlinks op een rij dan kunt u alle links eenvoudig deselecteren en/of selecteren, zodat alleen de links overblijven die u wenst te gebruiken.                                       

Q-base: CMR-III koppeling (voor apotheken)


Er is een sterk verbeterde koppeling met het Centraal Medicatie-incidenten Register gebouwd in Q-link. Daardoor hoeft u bij het melden van een fout in Q-link geen extra vragen meer te beantwoorden om de melding door te sturen naar het CMR.


De nieuwe omgeving wordt de CMR-III genoemd. Wilt u als apotheek graag gebruik maken van de CMR-III koppeling dan heeft u een zogenaamde API-sleutel nodig. Met de API-sleutel kunnen wij de koppeling voor u inregelen.


Wilt u graag gebruik maken van deze koppeling, neemt u dan contact met ons op via mail (info@lens-bs.nl) of telefoon (035) 628 62 88.


Cursussen
Q-link cursussen


In verband met de Corona crisis zijn onze cursussen van april geannuleerd. Wij kunnen wel cursussen online op afstand verzorgen. Wanneer u daarin geïnteresseerd bent, neemt u dan contact met ons op via telefoon (035 628 62 88) of mail (info@lens-bs.nl).


In juni bieden wij de volgende cursussen aan:

 

  • Q-link basiscursus: donderdag 25 juni van 09.30 uur tot 14.00 uur
    Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.
  • Q-link verdiepingscursus: dinsdag 23 juni van 09.30 uur tot 13.30 uur
    Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.