naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Performancemanager


november 2014
Q-link: volop in ontwikkeling
Q-link in ontwikkeling
De ontwikkeling van Q-link staat nooit stil. Naast de continue ontwikkeling van het programma op basis van gebruikerswensen zijn we momenteel met drie projecten bezig, waar we u graag over informeren.   
Q-link krijgt een nieuw gezicht
Q-link wordt vernieuwd. Hiermee wordt Q-link prettiger om te zien en het werken met Q-link wordt nog eenvoudiger. De ontwerpen zijn inmiddels gereed en de komende tijd zullen we Q-link, Q-base en Performance manager gaan aanpassen. In maart 2015 moet het nieuwe ontwerp een feit zijn.    
Q-safe: prospectieve risico-inventarisatie gemakkelijker
Q-link wordt aangevuld met de nieuwe module Q-safe om prospectieve risico-inventarisatie uit te voeren en vast te leggen. Voor alle relevante processen kunnen risico’s en oorzaken bepaald en beoordeeld worden.

Deze maand starten we met enkele pilot projecten, zodat begin 2015 alle geïnteresseerde Q-link gebruikers kunnen starten met deze nieuwe module.

Q-link teksteditor vernieuwd
Het Q-link deel waarin u uw documenten beheerd, wordt vernieuwd. Dat betekent dat onder andere het uploaden en linken van bestanden en het werken met tabellen en plaatjes makkelijker wordt. Momenteel wordt de vernieuwde editor getest.   
Gebruikerstips
Q-link: flowchart module
In Q-link kunt u documenten opnemen in de vorm van flowcharts (stroomdiagrammen).
  • Een flowchart/stroomdiagram kan eenvoudig via de beheerfunctie in Q-link gemaakt of gemuteerd worden. U kunt processtappen toevoegen en beslismomenten opnemen.
  • Bij iedere processtap kan een toelichting gegeven worden. In dat geval krijgt de betreffende stap een vetgedrukte rand om aan te geven dat er een toelichting is.
  • Bij iedere stap in de flowchart kan een verantwoordelijke benoemd worden en kunnen links gemaakt worden naar andere handboekdocumenten en/of externe websites.

 

Bent u geïnteresseerd in het gebruiken van de flowchart module, laat het ons weten. We zullen deze module kosteloos voor u activeren of schrijf u in voor de cursus Kwaliteitshandboek in flowcharts en leer hoe een kwaliteitshandboek in flowcharts in uw organisatie ingezet kan worden.

Cursussen
Cursusdata
LENS business software biedt in samenwerking met Limpens en Partners een aantal cursussen aan om u nog beter te ondersteunen bij het onderhouden en verbeteren van uw kwaliteitssysteem. Alle cursussen kunnen ook bij u op locatie verzorgd worden voor uw eigen medewerkers. We bieden de volgende cursussen aan:   
Q-link cursussen
                                       

De Q-link basiscursus behandelt Q-link en Q-base en wordt aangeboden op:

  • donderdag 12 februari 2015 van 09.30 uur tot 13.00 uur

 

De Q-link verdiepingscursus geeft meer inzicht in de mogelijkheden en efficiënt gebruik van de registratiemodule Q-base en de module Performance manager voor het meten van prestatie-indicatoren. Deze cursus wordt aangeboden op:

  • dinsdag 2 december van 14.00 uur tot 17.00 uur
  • donderdag 12 februari 2015 van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursussen kwaliteitsmanagement in combinatie met Q-link
                                       

Kwaliteitshandboek in flowcharts (combinatie inhoud en Q-link)

In deze eendaagse cursus leert u hoe u een kwaliteitshandboek opstelt of herschrijft met procesbeschrijvingen in de vorm van flowcharts. De cursus is bedoeld voor ervaren kwaliteitsfunctionarissen. ’s Middags wordt geoefend met de flowchartmodule van Q-link. Ook als u nog geen gebruik maakt van de flowchartmodule kunt u deze cursus volgen.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 3 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Kwaliteit door prestaties (combinatie inhoud en Performance manager)

Inzicht in prestaties helpt organisaties hun kwaliteit (verder) te verbeteren. Tijdens deze eendaagse cursus wordt ingegaan op alle aspecten die het meten van prestaties en het gebruik van prestatie-indicatoren effectief maken. Ook het gebruik van Performance manager voor het formuleren en meten van prestatie-indicatoren komt aan bod.

De cursus wordt gegeven op donderdag 12 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Audit cursussen (voor beginnende en voor ervaren auditoren)
                                       

Auditen met effect

De eendaagse cursus Auditen met effect is speciaal ontwikkeld voor ervaren auditoren en kwaliteitscoördinatoren om het resultaat van audits te vergroten en om interne audits een nieuw elan te geven. De cursus wordt gegeven op dinsdag 24 maart 2015 van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Interne auditing

Het doel van deze tweedaagse cursus is vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig interne audits te plannen, voor te bereiden en uit te voeren. Ook het opstellen van de rapportage en het omzetten van verbeterpunten in acties komt aan bod. Cursusdag 1 is op donderdag 26 maart 2015 van 9.30 tot 17.00uur. Cursusdag 2 is op donderdag 16 april 2015. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursus Nieuwe kwaliteitscoördinator
                                       

Nieuwe kwaliteitscoördinator

In deze cursus leren nieuwe kwaliteitscoördinatoren alle praktische vaardigheden om snel en efficiënt aan de slag te gaan met het eigen kwaliteitssysteem. De cursus wordt gegeven op donderdag 22 januari 2015 van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.