naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Q-safe | Performancemanager


januari 2014
Updates
Update Q-base: muteren reeks activiteiten in planning
                                       

Voor de planningen die u in Q-base kunt maken, is een belangrijke wijziging doorgevoerd.

Het is nu mogelijk in een planning een reeks van dezelfde activiteiten in één keer te muteren of te verwijderen.

 

U kunt de reeks bewerken vanuit de kalenderweergave. Dit is het scherm waarin alle activiteiten als bolletjes worden weergegeven. Om de hele reeks te bewerken, klikt u op de omschrijving van de activiteit. U kunt nu de hele reeks in één keer aan een nieuwe activiteitenafhandelaar toewijzen of u kunt de hele reeks in z’n totaliteit verwijderen.

Het muteren van een enkele activiteit werkt nog steeds hetzelfde, namelijk door op het betreffende bolletje te klikken.

 

Als dezelfde activiteit aan twee verschillende personen toegewezen is, zijn dat in de planning twee reeksen, ieder op een eigen regel. Als u de planning wilt aanpassen, omdat de activiteit voortaan door één persoon wordt uitgevoerd, klikt u op de omschrijving van de activiteit die aangepast moet worden. Als u voor deze reeks de juiste activiteitenafhandelaar selecteert, worden beide reeksen automatisch samengevoegd tot één regel.

 

Heeft u bij het maken van de planning de verkeerde herhaalfrequentie voor een activiteit gekozen, dan kunt u nu die reeks in één keer verwijderen en een nieuwe activiteit aanmaken, waarbij u de juiste herhaalfrequentie selecteert.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Q-base planningen en over de analyses die met Q-base gemaakt kunnen worden? Dan is onze verdiepingscursus zeker de moeite waarde.  Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Mocht u vragen hebben, kunt u deze natuurlijk stellen aan onze helpdesk. Dit kan telefonisch via 035 –628 62 88 of door te mailen naar info@lens-bs.nl.

Cursussen
Cursusdata
LENS business software biedt in samenwerking met Limpens en Partners een aantal cursussen aan om u nog beter te ondersteunen bij het onderhouden en verbeteren van uw kwaliteitssysteem. Alle cursussen kunnen ook bij u op locatie verzorgd worden voor uw eigen medewerkers. We bieden de volgende cursussen aan:
Q-link cursussen (basiscursus en verdiepingscursus)
Q-link basiscursus behandelt Q-link en Q-base en wordt aangeboden op:
  • donderdag 6 februari van 09.30 uur tot 13.00 uur (VOL)
  • donderdag 6 maart van 09.30 uur tot 13.00 uur

 

De Q-link verdiepingscursus geeft meer inzicht in de mogelijkheden en efficiënt gebruik van de registratiemodule Q-base en de module Performance manager voor het meten van prestatie-indicatoren. Deze cursus wordt aangeboden op:

  • donderdag 6 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Kwaliteitsmanagement in combinatie met Q-link


Kwaliteit door prestaties (combinatie inhoud en Performance manager)

Inzicht in prestaties helpt organisaties hun kwaliteit (verder) te verbeteren. Tijdens deze eendaagse cursus wordt ingegaan op alle aspecten die het meten van prestaties en het gebruik van de prestatie-indicatoren effectief maakt. Ook het gebruik van Performance manager voor het formuleren en meten van prestatie-indicatoren komt aan bod.

De cursus wordt gegeven op donderdag 13 maart van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Audit cursussen (voor beginnende en voor ervaren auditoren)


Interne auditing

Het doel van deze tweedaagse cursus is vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig interne audits te plannen, voor te bereiden en uit te voeren. Ook het opstellen van de rapportage en het omzetten van verbeterpunten in acties komt aan bod.

Cursusdag 1 is op donderdag 10 april van 9.30 tot 17.00 uur. Cursusdag 2 is op donderdag 15 mei. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Auditen met effect

De eendaagse cursus Auditen met effect is speciaal ontwikkeld voor ervaren auditoren en kwaliteitscoördinatoren om het resultaat van audits te vergroten en om interne audits een nieuw elan te geven.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 1 april van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursus Nieuwe kwaliteitscoördinator
In deze cursus leren nieuwe kwaliteitscoördinatoren alle praktische vaardigheden om snel en efficiënt aan de slag te gaan met het eigen kwaliteitssysteem. De cursus wordt gegeven op donderdag 6 maart van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.