naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Performancemanager


februari 2013
Gebruikerstips
Enkele handige tips over Q-link, Q-base en Performance manager
  • Bij printen vanuit Q-link worden alle documenteigenschappen weergegeven. Deze kunnen uitgezet worden, zodat bijvoorbeeld formulieren makkelijker op 1 pagina passen.
  • Om te voorkomen dat bijvoorbeeld oude formulieren gebruikt worden of verkeerde procedures geaudit worden, kan het archief voor raadplegers van het handboek uitgezet worden.
  • Om klachtenmeldingen voor uw klanten eenvoudiger te maken, kan er op uw website een klachtenformulier geplaatst worden. Ingevulde formulieren worden automatisch in de Q-base registraties opgenomen.
  • Om meldingen bij Centrale Medicatie-incidenten Registratie (CMR) eenvoudiger te maken, kan er een koppeling met Q-base gemaakt worden. Na activering van de koppeling kunt u bij het invoeren van een registratie in Q-base zelf kiezen of u de registratie ook bij CMR wilt melden.
  • In Performance manager kunnen via “Doelstelling handmatig instellen” specifieke maanden aangewezen worden waarin u bepaalde indicatoren wilt meten (bijvoorbeeld februari en oktober).
  • Door het instellen van de signalering in Performance manager wordt automatisch een mail gestuurd naar de medewerker die een prestatie-indicator moet meten.

 

Wilt u meer informatie of een aanpassing voor uw Q-link applicatie? Laat het ons weten via info@lens-bs.nl of bel naar 035 – 628 62 88.

Updates
Update Q-link: printmogelijkheden flowcharts

De printmogelijkheden voor Q-link flowcharts zijn verbeterd. Via de Word-exportfunctie worden nu tekst, procestabel en flowchart uitgeprint. Zo nodig wordt de flowchart verdeeld over meerdere pagina’s. Standaard worden 7 stappen op iedere pagina geprint, maar dit kan voor u aangepast worden.

Werkt u nog niet met de flowcharts, maar bent u dat wel van plan? Laat het ons weten. We zullen deze module kosteloos voor u activeren.
Update Q-base: registraties kopiëren naar andere locaties

In Q-base kunnen gebruikers aangewezen worden als functioneel beheerder. Deze heeft de mogelijkheid registraties in Q-base te kopiëren naar andere locaties. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het kopiëren van jaarplanningen of recallmeldingen.

Wilt u hiermee gaan werken? Stuur een bericht naar info@lens-bs.nl of bel naar 035 – 628 62 88.

Cursussen
Cursusdata

LENS business software biedt in samenwerking met Limpens en Partners een aantal cursussen aan om u nog beter te ondersteunen bij het onderhouden en verbeteren van uw kwaliteitssysteem. We bieden de volgende cursussen aan:

Cursus Q-link

Q-link basiscursus behandelt Q-link en Q-base en wordt aangeboden op:

  • dinsdag 23 april van 09.30 uur tot 13.00 uur
  • donderdag 13 juni van 09.30 uur tot 13.00 uur

 

Q-link cursus voor gevorderden behandelt Q-base en Performance manager en wordt aangeboden op:

  • dinsdag 23 april van 14.00 uur tot 17.00 uur
  • donderdag 13 juni van 14.00 tot 17.00 uur

 

Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursus Kwaliteitsmanagement in combinatie met Q-link

Kwaliteit door prestaties (combinatie inhoud en Performance manager)

Inzicht in prestaties helpt organisaties hun kwaliteit (verder) te verbeteren. Tijdens deze eendaagse cursus wordt ingegaan op alle aspecten die het meten van prestaties en het gebruik van de prestatie-indicatoren effectief maakt. Ook het gebruik van Performance manager voor het formuleren en meten van prestatie-indicatoren komt aan bod.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 12 maart van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Kwaliteitshandboek in flowcharts (combinatie inhoud en Q-link)

In deze eendaagse cursus leert u hoe u een kwaliteitshandboek opstelt of herschrijft met procesbeschrijvingen in de vorm van flowcharts. De cursus is bedoeld voor ervaren kwaliteitsfunctionarissen. ’s Middags wordt geoefend met de flowchartmodule van Q-link.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 28 mei van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursus Auditing

Interne auditing

Het doel van deze tweedaagse cursus is vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig interne audits te plannen, voor te bereiden en uit te voeren. Ook het opstellen van de rapportage en het omzetten van verbeterpunten in acties komt aan bod.

Cursusdag 1 is op donderdag 28 maart van 9.30 tot 17.00 uur. Cursusdag 2 is op donderdag 25 april. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

 

Auditen met effect

De eendaagse cursus Auditen met effect is speciaal ontwikkeld voor ervaren auditoren en kwaliteitscoördinatoren om het resultaat van audits te vergroten en om interne audits een nieuw elan te geven.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 19 maart van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursus LEAN in de zorg

Tijdens deze eendaagse cursus maken de deelnemers kennis met de principes van LEAN management en worden enkele instrumenten besproken die een organisatie kan toepassen om de effectiviteit en efficiëntie te vergroten.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 9 april van 9.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.