naar home pagina LENS business software
Nieuwsbrief voor gebruikers van
Q-link | Q-base | Performancemanager


september 2011
Q-link update
Flowcharts

Q-link biedt nu de mogelijkheid om stroomdiagrammen te maken. Met de nieuwe "flowchart-module" voert u de stappen van een stroomdiagram in en het plaatje wordt automatisch voor u gemaakt.

 

U kunt een stroomdiagram gebruiken in combinatie met tekst of in plaats van tekst. Bent u geïnteresseerd in het gebruiken van de flowchart-module, laat het ons weten. We zullen deze module kosteloos voor u activeren.

Q-base updates
Koppeling CMR

Bij de Centrale Medicatie-incidenten Registratie (CMR) worden medicatie-incidenten landelijk geregistreerd. Wanneer u een inlog heeft bij de CMR kunt u vanaf nu rechtstreeks vanuit Q-base de registratie melden. De koppeling met de CMR kunnen we op verzoek voor u activeren.

Diverse updates Q-base

In de afgelopen weken zijn verschillende (kleine) verbeteringen in de registratiemodule Q-base doorgevoerd. Een aantal updates is voor alle Q-base gebruikers automatisch beschikbaar, een aantal updates kunnen we voor u aanzetten.

 • Voorsignalering bij geplande activiteiten: bij het inplannen van een activiteit heeft u nu ook de mogelijkheid om op de ‘startdatum’ een e-mail te laten versturen naar degene die de activiteit moet uitvoeren, de zogenaamde voorsignalering.
 • Direct zoeken: op het portaalscherm vindt u nu ook “Direct zoeken” voor de registratiemodule
 • Registratieboom inzien: bij het invoeren van een registratie kan de totale structuur van de registratiemodule bekeken worden
 • Verwijderen niet zomaar meer mogelijk: de mogelijkheid om registraties en/of activiteiten te verwijderen, is aangescherpt. Deze optie staat alleen aan wanneer een gebruiker daarvoor de rechten heeft. Voor standaard-gebruikers is de optie verwijderen uitgezet. Aanpassingen zijn hierin mogelijk.
 • Bijlagen en hyperlinks verwijderen aangepast: bijlagen en hyperlinks bij een registratie in Q-base kunnen alleen nog verwijderd worden door de gebruiker die deze aan de registratie heeft toegevoegd
 • Vergrendelen van registraties: het is nu ook mogelijk registraties te vergrendelen, zodat er geen wijzigingen meer in kunnen worden aangebracht. Dit kan op verzoek aangezet worden.
 • Logbestand: in Q-base is er nu de mogelijkheid om alle wijzigingen in te zien. Het logbestand is alleen beschikbaar voor gebruikers die daarvoor de rechten hebben gekregen. Op verzoek kan het logbestand worden aangezet.

Heeft u vragen of wilt u een aanpassing? Neem contact met ons op via info@lens-bs.nl of bel naar 035 – 628 62 88.

Cursussen
Cursussen

Er zijn weer cursussen Q-link voor gebruikers met de beheerfunctie gepland.

 

De basiscursus behandelt Q-link en Q-base en wordt aangeboden op:

 • donderdag 6 oktober 2011 in Utrecht van 9.30 uur tot 13.00 uur
 • dinsdag 17 januari 2012 in Utrecht van 9.30 uur tot 13.00 uur

 

In de cursus voor gevorderden komen Q-base en Performance manager aan bod. Deze cursus wordt aangeboden op:

 • donderdag 6 oktober 2011 in Utrecht van 14.00 uur tot 17.00 uur
 • dinsdag 17 januari 2012 in Utrecht van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

Meer informatie over de inhoud van de cursussen vindt u hier.

 

De kosten bedragen € 125,- per deelnemer of € 100,- per deelnemer vanaf 2 deelnemers (excl. BTW). Klik hier om u in te schrijven.